crucea verde

crucea verde

luni, 10 iulie 2017

Frumusetea pielii, vine din interior...




       Multe persoane cred ca frumusetea pielii si a tenului se obtine cu creme si lotiuni sau tot felul de substante si tratamente chimice, cand de fapt, frumusetea naturala a pielii provine din interior si este strans legata, din nou, ca si in alte situatii, de banala dar atat de importanta farfurie. Exista un numar de alimente importante pe care trebuie sa le consumi, daca vrei o dieta pentru o piele frumoasa si sanatoasa. Intrucat se exagereaza cu expunerea la soare, vitaminele C si E, alaturi de seleniu, daca sunt introduse in alimentatie, previn daunele provocate de razele UV si imbunatatesc aspectul pielii ridate. Astfel: nucifere, in special migdale (vitamina E-lupta impotriva radicalilor liberi si mentine pielea umeda si catifelata); citrice si patrunjel (vitamina C-ajuta la producerea de colagen); carne de peste - cod,somon etc. (seleniul si acizii grasi omega 3-fac pielea mai rezistenta si reduc ridurile – pentru vegetarieni omega 3 se ia din ulei de in), vegetale rosii si verzi (contin vitamina A care previne imbatranirea prematura a celulei).
       Alcoolul si cafeaua dezhidrateaza pielea si accelereaza procesul de imbatranire si de dezvoltare a ridurilor, alaturi de fumat.
       Intrucat frumusetea pielii provine din interior, este bine sa stii ce sa mananci, dar cel mai important lucru este sa stii ce sa nu mananci. De exemplu, rezistenta organismului la insulina si leptina accelereaza sensibil procesul de imbatranire care afecteaza atat interiorul cat si exteriorul corpului, astfel incat este foarte important sa mentii scazute nivelele insulinei si leptinei daca vrei sa-ti mentii un look tanar. Cel mai eficient mod de a face acest lucru, este de a reduce sau de a elimina  zaharul din dieta zilnica. Mananca seminte, vegetale, proteine de calitate si grasimi sanatoase ca uleiul de masline, ulei sau unt de cocos, unt din lapte si, daca se poate, toate sa fie  ecologice. Evita daca este posibil medicamentele luate inutil si bea apa plata suficienta.
        De asemenea, fiind plin sezon estival, nu uitati ca razele UV cauzeaza 90% din daunele aduse pielii, prin urmare nu va expuneti la soare, pentru inceput, in primele zile, mai mult de 30 de minute si aceasta in doua reprize, pana cand melanocitele vor produce suficient pigment pentru a va asigura protectia necesara fata de razele solare.
        Unele dintre cele mai raspandite „credinte” cu privire la ingrijirea adecvata a pielii sunt de fapt mituri, unul dintre acestea fiind incredintarea ca trebuie evitata orice expunere la soare si solar sau ca este mai bine sa se foloseasca lotiuni de bronzare fara soare (autobronzante) decat sa se stea la plaja.
De asemenea, in mod eronat, se crede ca produsele pentru ingrijirea pielii care se gasesc pe piata sunt sigure cand de fapt multe dintre acestea contin substante netestate sau cancerigene sau care duc la dezechilibre hormonale, infertilitate etc. Nu uitati ca orice aplicati pe piele va fi absorbit in corp si introdus in fluxul sanguin, pielea fiind o mare poarta de intrare a substantelor in organism iar pentru a avea o piele frumoasa, curata, sanatoasa, trebuie sa te asiguri ca organismul este relativ lipsit de toxine si ca are substantele nutritive necesare.
        De sanatatea si frumusetea pielii tale sunt responsabile unele organe precum ficatul, rinichii, glandele suprarenale, tiroida si intestinele. Daca ai grija ca aceste organe sa fie sanatoase, nutrindu-te optim, si pielea ta va fii frumoasa si sanatoasa.
        Daca vrei cu adevarat sa ai o piele frumoasa, fa exercitii fizice regulate, dormi destul si mananca sanatos!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu